Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Νοσοκόμες «έπαιζαν» παραμορφώνοντας το κεφάλι βρέφους

Οργή έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και δείχνει ένα βρέφος, το κεφάλι του οποίου παραμορφώνεται από νοσοκόμες στο πλαίσιο ενός «παιχνιδιού» που φαίνεται να απολαμβάνουν αρκετά.

Τρεις νοσοκόμες τέθηκαν αρχικά σε διαθεσιμότητα την Τετάρτη και μια έρευνα ξεκίνησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Ώρες αργότερα, το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκόμες απολύθηκαν και τους αφαιρέθηκαν οι άδειες άσκησης επαγγέλματος.
«Όταν έχει να κάνει με παιδιά, είναι μια πολύ φυσιολογική αντίδραση για τους ανθρώπους να ευαισθητοποιηθούν διότι τα μωρά δεν έχουν φωνή και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Έτσι οι ενήλικες νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν για εκείνους», δήλωσε ο καθηγητής ιατρικής ηθικής Dr. Mohammed Al-Ghamdi στο Arab News.
«Οι άνθρωποι περιμένουν από τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της υγείας να σέβονται τη δουλειά τους και τις ευθύνες τους. Για τους ανθρώπους, οι γιατροί και οι νοσοκόμες είναι η επιτομή της καλοσύνης, οπότε δεν τους επιτρέπεται καμία παραμέληση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου