Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλες οι καταστροφές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία στo Κουτσουβέρι Γαργαλιάνων! [εικόνες – βίντεο]

Στο έλεος του καιρού οι αγρότες της Τριφυλίας – Μεγάλες ζημιές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες αλλά και υπάιθριες!

Τις πληγές τους μετρούν σήμερα από το πρωί Τριφύλιοι αγρότες, ειδικά στην περιοχή του Κουτσουβερίου Γαργαλιάνων, μετά την καταιγίδα που έπληξε πολλές περιοχές το απόγευμα της Τρίτης αλλά και τα ξημερώματα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου. Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν ένα σκηνικό τρόμου για τους αγρότες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να επιβεβαιώνονται σήμερα το πρωί, όταν στα χωράφια τους είδαν τι είχε αφήσει πίσω της η κακοκαιρία. Οι ποσότητες του νερού που δέχτηκε η περιοχή του Κουτσουβερίου δεν έχει προηγούμενο. Τα ρέματα υπερχείλισαν προφανώς, όπως καταγγέλουν οι αγότες της περιοχής, λόγω τη μη σωστής διευθέτησης αυτών από τις εργασίες του νέου δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανου, με αποτέλεσμα οι πλησιέστερες καλλιέργειες να υποστούν από σημαντική έως και ολοκληρωτική καταστροφή με τους αγρότες να δέχονται επιπλέον πλήγμα στο εισόδημά τους!
Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος βρέθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στους αγρότες προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους. Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε τα εξής: «Αυτό το οποίο αντικρίσαμε σήμερα είναι μοναδικό, η πίεση του φαινομένου έχει δημιουργήσει τεράστιες ζημίες σε σύγχρονα θερμοκήπια, τα οποία με μεγάλους κόπους έχουν φτιάξει οι αγρότες. Η ποσότητα νερού που έχουν κρατήσει τα θερμοκήπια είναι χιλιάδες τόνοι. Η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα οι ζημίες να είναι πολύ μεγάλες. Θα πρέπει προστατευθούν αυτές οι καλλιεργείς με κάθε τρόπο»!
Να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων τους, οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία, βρέθηκαν και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων με επικεφαλής των πρόεδρο κ. Νίκο Σινάνη.
Εντυπωσιακό ήταν το ύψος της βροχής καθώς ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός που έχουν στην διάθεσή τους οι αγρότες αφοι Διακουμόπουλοι καγκατέγραψε περισσότερα από 100 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης σε λίγες ώρες!
Δείτε τι είπαν στην κάμερα του gargalianoionline αγρότες που υπέστησαν καταστροφές.
Στο βίντεο μιλάει αρχικά ο αγρότης κ. Γιώργος Διακουμόπουλος, στη συνέχεια ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας κ. Παρασκευόπολος, ο αγρότης κ. Σωτήρης Κούρτης, ο αγρότης κ. Σωτήρης Κανδηλας και ο αγρότης κ. Νικήτας Λαμπούσης.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου