Pages

ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM / ON AIR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Σε ιδιώτη με ανάθεση η αποκομιδή των Γαργαλιάνων

Σε ιδιώτη πλέον ανατίθεται μετά τις περιοχές της ορεινής Τριφυλίας η αποκομιδή σκουπιδιών από τους Γαργαλιάνους μάλιστα τις διαμαρτυρίες κατοίκων από το Αλιμάκι ότι αν δεν αποκατασταθεί η χωματερή θα κλείσουν το δρόμο.

Πρόκειται για απευθείας ανάθεση με απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, που ξεκίνησε από την 1η Αυγούστου, σε ιδιωτική εταιρία με την αιτιολογία ότι λόγω απόστασης από την μοναδική χωματερή που παραμένει ανοιχτή στην περιοχή Αλιμάκι της Κυπαρισσίας.

Η απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», τονίζει μεταξύ άλλων ότι:
«...Μετά το κλείσιμο των παραπάνω ΧΑΔΑ, ο μοναδικός χώρος απόθεσης απορριμμάτων είναι ο ΧΑΔΑ της Δ.Ε. Κυπαρισσίας που απέχει από το χώρο εργασίας της Δ.Ε. Γαργαλιάνων πενήντα πέντε χιλιόμετρα, με συνέπεια να είναι αδύνατη η κάλυψη της αποκομιδής με ίδια μέσα, αφού η μετάβαση και η επιστροφή καλύπτει συνολικά εκατόν δέκα χιλιόμετρα διαδρομής. Ως γνωστόν οι αποκατασταθέντες ΧΑΔΑ της Δ.Ε. Φιλιατρών και της Δ.Ε. Γαργαλιάνων απείχαν τρία και πέντε χιλιόμετρα αντίστοιχα, για αυτό το λόγο η Υπηρεσία Καθαριότητας είχε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων. 
Ο δήμος δεν έχει το ανάλογο προσωπικό και τα μηχανικά μέσα, (ήδη διαθέτει τρία μισθωμένα απορριμματοφόρα), για να υπάρχει δυνατότητα υπερωριακής εργασίας (απογευματινή ή βραδινή βάρδια). Κατά τη θερινή περίοδο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, ο πληθυσμός του Δήμου Τριφυλίας τριπλασιάζεται, κάνοντας το πρόβλημα ακόμη πιο έντονο, με συνέπεια την αναζήτηση άμεσης λύσης. Οι τακτικές διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού ή προμήθειας μηχανικών μέσων είναι χρονοβόρες και δεν λύνουν το πρόβλημα άμεσα. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω είναι άμεση η ανάγκη ανάθεσης σε ιδιώτη, της αποκομιδής των απορριμμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, αφού είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο εργασίας, από το χώρο απόθεσης των απορριμμάτων, (θέση Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, αποστάσεως 55 χλμ.).
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό τονίζεται: «α) Ημερομίσθιο περισυλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων, δεκάωρης διάρκειας ή όσο είναι αναγκαίο για την πλήρη αποκομιδή, μετά μικροδαπανών σταλίας, κόστους 440,00 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ 24%, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς στο χώρο απόθεσης, της μισθοδοσίας του προσωπικού, (2 εργάτες και 1 οδηγός), των καυσίμων και κάθε άλλης μορφής εξόδου που μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της εργολαβίας. β) Το κόστος του ημερομισθίου καθορίστηκε μετά από έρευνα αγοράς αφού ελήφθησαν υπόψη όλες οι παρελκόμενες δαπάνες, γ) Σύνολο ημερομισθίων 45 (συνολικής αξίας 19.800,00 ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ 24%) δ) Η συνολική δαπάνη που απαιτείται θα ανέλθει στο ποσό των 24.552,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ».


*patrisnews.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου